KYLLINGPAI MED SPINAT - JANNIKE STYLE
INGREDIENSER:
Paibunn:
150 g smør
200 g hvetemel
ca.2 ss vann
Fyll:
3-4 stk kyllingfilet i biter
1 stk rødløk
1 fed hvitløk
1 liten rød paprika
200 g frisk spinat
5 stk egg
3 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
200 g revet norvegia eller liknende
SLIK GJØR DU:
Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.
Trykk deigen ut i en paiform og prikk med en gaffel. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Stek kyllingbitene, finhakket løk og hvitløk. Tilsett paprika og deretter renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen.
Hell over sammenvispet egg, melk, halvparten av osten, salt og pepper. Dryss over resten av den revne osten på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.
Yum!
NOEN BILDER FRA PROSESSEN UNDERVEIS:
Deig til paibunn |
Paibunnen før jeg satte den i ovnen for forsteking |
Egg, melk, ost, salt og pepper |
Kylling, løk, hvitløk, paprika og spinat freser i pannen |
Fyllet oppi paibunnen |
Inn i ovnen med eggblandingen og revet ost over |
Ferdig pai nettopp kommet ut av ovnen |
Ferdig middag, servert med salat med ranch dressing på sida. Hadde nok vært godt med bagette eller foccacia på siden. |
Var kjempe gøy å prøve å lage noe nytt. For min del føltes dette mer som en lunsj rett enn en middag, men funker som middag også.
Nå skal jeg slappe av litt før jeg legger med og jeg tar fatt på min siste fulle arbeidsuke, da neste uke igjen har jeg bare 2,5 arbeidsdag. I morra er det faktisk bare 2 uker igjen til jeg reiser, noen som er kjempe spennende men også veldig surrealistisk..
Peace Out!
Jannike ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar